Ro2019 – Aportul românilor din instituțiile UE

Details
Date:

November 16

Time:

06:30 pm - 08:00 pm

Website:
Event Website
Organizer

Europuls - Centrul de Expertiza Europeana

Website: Organizer's Website
Venue

European Parliament

Brussels

Brussels, Belgium, 1047

Întâlnire de lucru – Aportul românilor din instituțiile UE pentru organizarea Președinției Române a Consiliului UE 2019

Întâlnirea de lucru se desfășoară in contextul lansării recente a proiectului „Platforma de Sprijin RO2019” de către Europuls împreună cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Aceasta își propune să coordoneze eforturile societății civile românești din țară și din străinătate pentru a asigura trecerea cu succes a celui mai important test de maturitate al României de la aderarea la Uniunea Europeană în 2007.

Vă invităm să discutăm împreună despre ce înseamnă Președinția Consiliului la nivel tehnic si politic pentru România, în ce constă platforma de sprijin RO2019 și ce își propune aceasta, precum și despre cum putem contribui la o Președinție de succes.

Platforma de Sprijin RO2019 este un proiect bazat pe valorile europene ale democrației, participării active a cetățenilor în spațiul public și a dialogului deschis, având în centru o puternică susținere pentru proiectul european și procesul de integrare europeană.

În baza discuțiilor echipa Europuls va produce un raport cuprinzând recomandările românilor din instituții referitor la prioritățile, capacitățile și sugestiile de imagine pentru Președinție, care vor fi ulterior comunicate autorităților române responsabile de organizarea Președinției.

Speram ca veti putea fi alaturi de noi si va rugam sa confirmati
participarea pana cel tarziu joi, 10 Noiembrie, catre Eva Chitul (eva.chitul@europuls.ro)